Poslanec robí reklamu novým novinám Slovo+

Poslanec robí reklamu novým novinám Slovo+ Reprofoto video R. Vašečka

V decembri začne vychádzať nové periodikum Slovo+. Nové kresťanské noviny, za ktorými je redakcia webu cestaplus.sk, budú vychádzať nie ako denník ale ako dvojtýždenník na novinovom papieri.

 

 

Prvé tzv. Nulté číslo novín vyjde 16. decembra a bude vianočné. Redakcia už zverejnila titulku, na ktorej avizuje hlavné témy: Na fotke je nahé dieťa v rukách páru a titulok Nahý Boh. Titulka odkazuje aj na článok s názvom Hľadá prostitútky – článok o rehoľnej sestre, ktorá vyhľadáva a pomáha prostitútkam v nočnej Prahe, a článok Pôrodník a Ježiško – čo je rozhovor s pôrodníkom. Súčasťou prvého čísla bude príbeh o adopcii rómskeho dievčaťa, ktoré našla jej nová mama v snehu práve počas Vianoc, téma "koľko minúť a neminúť na vianočné darčeky" alebo téma či sa „dnešná rodina môže naučiť niečo od tej svätej?"

Reklamu im robí politik

Redakcia sa už pochválila aj prvým predplatiteľom, ktorým je politik Richard Vašečka. Poslanec za OĽaNO je aj tvárou promovidea na predplatné, ktoré zdieľa na svojom facebookovom profile redakcia aj poslanec. "Ja sa na neho teším a určite si ho objednám," hovorí Vašečka vo videu, v ktorom nie je predstavený ako poslanec ale ako autor projektu Milovať a chrániť.

Je to neobvyklé, pretože redakcia tak priamo spojila svoju značku s konkrétnym politikom, pričom avizuje, že bude mať aj bežné spravodajstvo. Naviac, politici majú podľa zákona vystupovanie v reklame zakázané. Podľa ústavného zákona verejný funkcionár nesmie „používať svoju osobu, svoje meno a priezvisko, svoju podobizeň, obrazovú snímku, záznam svojho hlasu alebo svoj podpis na reklamu."

Odporúčame aj: Na trhu pribudnú nové noviny Slovo+

"Sme presvedčení, že kresťan netrávi čas len v kostole, ale navštevuje divadlo, chodí k lekárovi, má hypotéku a tiež vychováva deti, hlasuje vo voľbách alebo prežíva krízy v manželstve. Aj noviny Slovo+ budú prinášať všetky oblasti každodenného života v kresťanskej optike. Lebo kresťanstvo je životný štýl!," píše redakcia.

Vydavateľstvom cestaplus.sk je BeneMedia. Šéfredaktorkou cestpalus.sk je Jana Mikolajčíková. Redaktorský tím tvoria: Petra Babulíková, Alžbeta Hrušovská, Mária Kohutiarová, Vlado Bis, Zuzana Rigdová, Samuel Brečka, Lenka Repčáková.